maanantai 12. syyskuuta 2011

Kausi alkaa olla takana

Edellisestä kirjoittamisesta on taas vierähtänyt muutama viikko ja paljon on taas kerinnyt tapahtua.

Olimme tosiaan Kangasalalla kenttäkisoissa jossa päädyin starttaamaan tuttarin sekä Kallella, että Hämiksellä.
Koulukoe ei mennyt kummallakaan ihan nappiin, mutta rataesteet meni puhtaasti. Maastossa Hämis ei oikein meinannut lähteä radalle ja otti kakkosesteelle kaksi kieltoa :( sen jälkeen sain sen vauhtiin mutta kielsi sitten viimeisen kerran neljännelle W esteelle.
Kallekaan ei aluksi tajunnut olevansa maastoradalla, mutta sen herättely kävi huomattavasti helpommin. Saatiin estevirheetön maasto vaikka yhdellä esteellä lippu jalan ja hevosen väliin jäikin.
Maastossa tuli todella paljon virheitä ja Kalle nousi 5:lle sijalle maaston ansiosta. Oltiin koulukokeen jälkeen sijalla 17......




Maanantaina pakattiinkin sitten auto täyteen hevosia. Mukaan Niinisaloon lähti Mari, Nöpö, Zz, Hämis ja Kalle. Ensimmäisenä harjoiteltiin Marin ja Nöpön kanssa. Marjukka meni Nöpöllä. Molemmat olivat innoissaan ja hyppäsivät hyvin. Marille pari estettä oli sellaisia mitä se ei ymmärtänyt, mutta meni heti vetohevosen perässä.
Näiden jälkeen oli Zz vuoro. Selkäänmeno meinasi tuottaa ongelmia kun samaan aikaan inttipojat pamahtivat paikalla "kuntoradalleen". Siniharmaissa juoksentelevat/kiipeilevät ukkelit olivat aika jännä juttu.
No kun selkään päästiin niin poika silmin nähden rentoutui ja oli hyvin kiinnostunut uudesta metsästä. Marjukka tuli Hämiksen kanssa vetohummana. Tosin pääasiassa mentiin kyllä toisin päin. Ylitettiin mini kokoinen hauta, siinä piti hetken miettiä pääseekö siitä. Mutta sitten tuli "luovutus" ja yli päästiin :)
Seuraava harjoittelu oli järvi. Siinäkin piti yrittää kääntyä ympäri monta kertaa, mutta lopulta jalat kasteltiin ja ei se sitten alkukummastelun jälkeen niin kamalaa ollutkaan :)


Tämän jälkeen oli Hämiksen vuoro. Olin laittanut Hämikselle kumibelhamin ettei pääsisi kikkailemaan ennen estettä niin pahasti. Protestoi alkuun kuolainta hyvin vahvasti ja kiukutteli kieltelemällä. Yht äkkiä oli kuin naps ja se rupesi hyppäämään. Harjoiteltiin helpon rataa ja teki superhyviä hyppyjä :)

Sitten oli Kallen vuoro jonka kanssa käytiin helpon rata läpi ilman suurempia ongelmia.

Päivä oli kaikin puolin onnistunut. Todella tyytyväinen olin Zz mukaan otosta koska se sai tästä todella hyvää kokemusta. Oli todella rento autossa, söi ja joi muiden mukana :)

Perjantaina oli vuorossa suomenhevosten kuninkaalliset. Mukana oli Mari ja Kalle. Keli oli varsin eksoottinen, verkka-alue ui vedessä. Välillä tuli kaatamalla vettä ja sitten taas aurinko paistoi.
Marin olin ilmoittanut 90cm alueluokkaan. Radassa oli paljon hyvää, mutta taas piti ottaa ne pari varmistus kieltoa :( Todella tylsää. Kaikki potentiaali olisi olemassa, mutta silti pitää varmistaa ensin minkä yli mennään.
Tällä kertaa päästiin 7 esteelle asti.

Kallen rata oli aika hieno, mutta taas tuli yksi kohta jossa päästiin sen liian kaukaa ja puomi putosi :(
 Siis minun virhe :(



Oltiin juuri saatu hevoset talliin kun sain puhelun Emmiltä joka ilmoitti Raksun olevan kipeä. Kuulosti sen verran vakavalta, että jatkoin suoraan Jäniksenlinnaan traikku perässä. Perillä näki selvästi, että oli vakavasta asiasta kyse. Humma oli kuivunut ja vetänyt vatsan sisään. No eipä sitten muuta kuin traikkuun kyytiin ja kohti hyvinkäätä. Soitin matkalta että ollaan tulossa.
Päästiin heti tutkimukseen ja suht nopeasti selvisi, että kyse oli vatsakalvon tulehduksesta. Poika oli vielä olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa ja vastasi lääkehoitoon todella nopeasti. Hain sen seuraavana päivänä kotihoitoon. Hoitona sulfakuuri ja kipulääke. Sekä lämmön mittaus aamuin illoin.

Sunnuntaina oli vuorossa Riksun seuraestekisat Marilla ja Hämiksellä. Olin ilmoittanut Marin yhteen luokkaan ja Hämiksen kahteen.
Mari aloitti ratansa todella hyvin. Hyvä imu päällä ja sitten taas yht äkkiä sarjalle töks ja sitten toisen kerran töks. Kolmannella päästiin helposti yli. Ihme tamma :(


Hämis koitti taas kukkoilla ja otti ensimmäisellä radalla ekalle kiellon. Siitä suuttuneena sai keppiä ja hyppäsikin koko radan puhtaasti :) Ja seuraavan menikin sitten 0/0 ja päästiin jopa ratsastamaan vähän aikaa. Tuloksena 6 sija ja ruusuke :)
Paluumatkalla palautin Marin kotiin ja otin Bronksin tilalle. Nyt aletaan sitä pikkuhiljaa kuntouttamaan. Jalka näyttää varsin hyvälle, ei lämpöä eikä turvotusta nivelessä :)

Torstaina käytin Raksun kontrollissa Hyyppärässä. Siitä otettiin verikokeet ja vatsaneste näyte. Jälkimmäinen näytti hyvältä, mutta verikokeessa oli jotkut arvot vielä koholla. Sulfakuuria jatketaan vielä keskiviikkoon jolloin pitää toimittaa uusi verinäyte. Hevosta ei siis tarvitse enää klinikalle raahata. Toivottavasti silloin päästään lääkkeistä eroon ja päästään pikkuhiljaa kuntoutushommiin. Sain myös vahvistusta ajatukselleni kengityksestä, Jaskalta joka sattui olemaan paikalla. Saa siis erikoiskengät etusiin.
Jostain syystä kasvattaa pitkää varvasta vaikka kuinka joka kerta kengän vetää taakse ja raspaa kaiken varpaalta pois. Olin miettinyt kokeilla natural balansia kuuriluontoisesti ja Jaskan myönteinen ajattelu sinetöi päätöksen.
Ostin kengät Jaskalta ja laitoin sen ympäri heti kotona. Nyt kerkee totuttelemaan uusiin monoihin ennen kuin aletaan liikuttamaan.

Pe lähdettiin sitten kohti Niinisaloa. Ensin pysähdyttiin Hyyppärässä, jälleen. Tällä kertaa valmennuksen merkeissä. Olin sopinut Riitan kanssa preppauksesta ennen kisaa.
Oli taas ihanaa olla Riitan silmän alla. Hämis parani 10min aikana todella paljon ja väläytteli hienoja pätkiä osaamisestaan :)
Kalle ei ollut niin hyvä ja keskityttiin saamaan se kuulolle.
Riitan luokse on pakko päästä pian uudestaan  :)

Molemmat ottivat koulukokeesta reilu 60%. Kalle oli koulun jälkeen neljäs ja Hämis neljännellä jaetulla sijalla. Hämiksen luokassa oli tiukka skaala sillä kyse oli kuitenkin helposti C:stä.... Yhtä lukuunottamatta ei oikein kukaan saanut kuin pikkusen reilu 60%

Esteradalla tein sen taas ja pudotin Kallen kanssa yhden puomin. Tämä maksoi sen kultamitalin :( Alkurata ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, kävi turhan kierroksilla. Mutta parani loppu kohden.

Hämiksen kanssa tein nolla radan. Tyylipisteille tuskin oltais päästy :)
Molemmat nousivat yhden sijan esteiden jälkeen.
Tällä kertaa radalla oli tekemistäkin. Molemmat radat olivat muuten samat, mutta Kallella oli vielä pystysarja radan viimeiseksi. Suhteitettuja linjoja oli kaksi joista toinen oli okseri>24m pysty > pysty okseri sarja reilulla 7m välillä ja toinen trippeli>20.5m muuri. Nyt monissa kisoissa ei ole oikeastaan ole ollut kuin yksi suhteutettu ja 1 sarja. Niinisalolle tyypillistä kolmoissarjaa ei tällä kertaa ollut.

Itse olen tyytyväinen siinä etten antanut liukkaan pohjan häiritä vaan spyykkasin itseni ja ratsastin hyvällä temmolla ja päättäväisesti.

Maastossa Kalle teki nolla suorituksen ja sai näin pronssia. Valitettavasti luokassa sijoittui vain kaksi eli jäätiin kuuluisaksi ensimmäiseksi ei sijoittuneeksi. Kullasta jäi uupumaan -1,6 pistettä !!! Eli hyvin tasaista oli.

Hämis lähti radalla pukitellen ja riekkuen ja otti yhden taas niin turhan kiellon. Siis niin turhauttava fiilis. Paikka ei ollut ihan paras mahdollinen, mutta olishan se siitä yli päässyt. Taas piti antaa keppiä ja sen jälkeen loppurata meni oikein mallikkaasti. Tämä jäi kyllä kaihertamaan mieltä :(  Kovasti tekisi mieli pakata kimo vielä kerran autoon ja kenttäkisoihin, mutta jäljellä olevat kaksi kisaa ovat molemmat kyllä niin pitkällä....

Kaiken kaikkiaan kenttäkisat jäivät tänä kautena todella vähiin. Oikeastaan kausi alkoi vasta heinakuussa. Kiitos erilaisten omien ja hummien loukkaantumisten takia. Ensimmäiset kisat menivät hautajaisten merkeissä.

Hämis oli ainoa joka oli jokaisessa viidessä kisassa mukana. Bronksi teki yhden startin ja voittaen toukokuussa. Raksu kaksi kisaa, ensin vaativa B ja sitten helppo missä kielsi ulos. Syyhän löytyi sitten paria päivää myöhemmin. Kallen kanssa kerettiin käydä kaksi kisaa. Marin kanssa yksi harraste.

Nyt on vielä muutamat koulu ja estekisat jäljellä. Sitten kausi alkaa olla päättynyt. Tietysti ainahan voi käydä seurakisoja kiertelemässä.

Lisäksi maastoesteitä täytyy käydä treenaamassa vielä kun siihen on mahdollisuus.....

Seuraavat etapit ovat 24.9 Hämiksen kanssa Laaksolla aluejoukkueiden koulumestaruus ja 25.9 Kallen kanssa suokkien estegp ypäjällä.

Suuri kiitos Nellille joka on jaksanut kiertää kisoissa mukana hoitamassa ja kuvaamassa. Suurin osa kuvista on hänen ottamiaan. Samoin Johannalle joka on jaksanut olla mukana kaikissa kisoissa missä Kalle on ollut :)
Kisapaikalla taustajoukolla on suuri merkitys suoritukseen !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti