perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kevättä rinnassa

Talvi on tuntunut pitkältä ja raskaalta, onneksi päivät ovat jo pidentyneet ja aurinkokin näyttäytyy ainakin joka toinen päivä.
Jotenkin vaikea saada mitään aikaseksi kun lunta tulee tupaan jatkuvasti. Pimeys syö kaiken ylimääräisen energian ja kelit tekee treenaamisesta haastavaa, onneksi tänä vuonna ei sentään ole ollut kovin kylmiä päiviä.

Opiskelu on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin ja se onneksi antaa intoa treenaamiseen. Jaksoilta olen saanut jo uusia ystäviä ja tutustunut muutamaan tuttuunkin paremmin. Kokemuksia on vaihdettu ja uusia ideoitakin tullut. Vanhoista opiskeluista oli myöskin hyötyä, koska saan paljon hyväksi luetuksi opintoja mikä tarkoittaa taas keskittymistä olennaiseen.

Tammikuussa pääsin mukaan myös koulutuomarikurssille, josta ensimmäinen jakso pidettiinkin hyvin nopeasti. Nyt pitäisikin opiskella säännöt jotta läpäisee teoriakokeen viikon päästä. Tunnetusti olenkin kovin innokas teoriatiedon pänttääjä :)

Hummat ovat Daisyä lukuunottamatta pysyneet kunnossa ja Hämis on käynyt jo ensimmäisissä alue koulukisoissakin Tampereella. Sijoituttiin kolmanneksi ja voittokin oli ihan oman mokan päässä :)
Kvaalit on nyt kasassa kansallisia luokkia varten, niitä sitten odotellessa.

Zz ja Ritu pääsivät viime Ypäjän jaksolla pomppimaan iltakisoissa rataesteitä 90cm luokassa. Molemmat olivat innoissaan, Zz suorastaan liekeissä lähtömerkin jälkeen ja kieltämättä pidätteetkin menivät harakoille :). Pudotti perusradalla puomin. Ritu oli kuitenkin ratsastettavissa kuten aina ja omasta virheestäni johtuen toisessa vaiheessa sain yhden puomin alas.

Daisy on potenut Tammikuun alusta luuliikaa. Se kerettiin ensimmäisellä klinikalla diaknosoida jo hankosidevammaksi ja pahaksi sellaiseksi. Onneksi kuitenkin päätin kuulla vielä toisen mielipiteen ja hankoside ja luut olivat kunnossa. Juhannuksena alunperin tullut luuliika oli vaan ärtynyt syystä mikä nyt jää arvoitukseksi. Kasvoi tammi-helmikuun aikana jonkin verran ja sitä hoidettiin DMSO:lla. Nyt näyttäisi vihdoin rauhoittuneen ja on päässyt pikkuhiljaa tekemään töitä myös ravissa ja laukassa. Selkeästi kuitenkin tasapaino vähän hukassa, koska kentällä vielä hakemista epätasaisissa kohdissa. Maneesissa liikkuu jo oikein kivasti.
Positiivinen yllätys oli se kuinka hyvin on pitänyt kuntoa yllä. Kuitenkin ulkoillut pienemmässä tarhassa ettei pääse revittelemään liikaa. Jaksaa hyvin työskennellä ja lihaksetkin on suurinpiirtein tallessa. Tottakai on menettänyt jonkin verran massaa, mutta eiköhän saa sen nopeasti takaisin kun päästään tosi toimiin.

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti