lauantai 28. toukokuuta 2011

Erikoiseste kisat

Hello vaan kaikille kiinnostuneille.
Tänään oli ohjelmassa Raken mäellä (Jokelassa) erikoiseste kilpailut. Osallistuin kisaan kolmella hevosella josta yhden sain maalin asti ja ruusukkeelle :)
Radalla oli tiukkoja kurveja yhdessä ehkä vähän jännien esteiden kanssa ja tuotti suurimmalle osalle kilpailujoita ongelmia.
Ensimmäisenä menin Meri-Marilla joka oli "hiukan" järkyttynyt kaikesta mitä eteen oli laitettu. Kuitenkin muisti syödä matkalla eväitäkin esteestä :D Marilla menin kaksi luokkaa mutta molemmissa saimme useampia kieltoja. Onneksi radan sai kuitenkin hypätä loppuun mikä oli hyvä koulutusmielessä.
Seuraavana menin Bronksilla metrin luokassa ja oma herpaannus viimeisellä esteellä aiheutti kiellon. B pitää muistaa ratsastaa tarkasti jokaiselle esteelle. Tiesin tämän, mutta ratkesin virheeseen. Tällä tuloksolla kuitenkin luokassa toiseksi.....
Hämis meni viimeisenä ja taas voisin pistää kieltoa omaankin piikkiini, eli puhdas rata sarjalle asti mihin ratsastin turhan varovaisesti. Sarjan b osalla oli pelokkeita ja kun pääsimme toisella kerralla a osasta yli niin b osalle tuli kielto. No kolmannella koko roska yli ja sitten puhtaasti loppuun. Tästä siis JÄLLEEN kerran sain muistutuksen siitä , että pitää olla päättäväisempi ja ratsastaa loppuun asti.
Kävin välillä kotona lepäämässä ja illaksi takaisin talliin. Nelli tyttö oli auttelemassa ja laitettiin porukan vanhimmat kuntoon. Nöpö oli myöskin poistanut takakenkänsä tarhassa joten sai sen takasin. Nöpön kanssa lähinnä keskityn siihen , että liikkuu riittävän reilusti eteenpäin. Pääsee sen verran lusmuilemaan kaiket päivät,että tekee hyvää laukata paikat auki. Nellikin sai harjoitella laukkatreenejä kun välissä piti aina kävellä ja antaa vetää happea. Paremmin laukkaa irtosi tänään kuin viimeksi.
Raksulla vähän koulua ja lähinnä vetristävää työskentelyä eilisten maastoesteiden perään.
Seuraavaksi vuorossa oli Tean omistama Brita mikä tuli tällä kertaa meidän kentälle estetreeniin. Oli miellyttävä laukata kunnolla isolla kentällä. Brita hyppää todella nöyrästi vaikka välillä liioitteleekin estekorkeutta :)
Illan viimeisenä oli ZZ joka on siis 3v . Selkäännousun ongelmat on taas selätetty ja poika tarjoaa laukkaa oikein mielellään. Seuraava tehtävä olisikin päästä menemään paremmin sinne minne ohjataan. Vielä tehostin vähän hukassa.
Tälläisen päivän perään onkin kiva lähteä ystävien pariin ja viettää huomenna tallivapaa päivä !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti